flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Робота суду на період дії карантину

18 березня 2020, 16:49

Беручи до уваги постанову Кабінету Міністрів України №211 від 11 березня 2020 року «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», якою, через спалах у світі коронавірусу, з 12 березня до 3 квітня 2020 року в Україні введено карантин, Рекомендації Ради суддів України про встановлення особливого режиму роботи судів України, затверджені рішенням Ради суддів України від 17 березня 2020 року № 19, а також з метою убезбечити працівників суду та відвідувачів від розповсюдження небезпечної інфекції в суді, зборами суддів Городоцького районного суду Львівської області від 17 березня 2020 року № 2 вирішено:

  1. Тимчасово, з 18 березня до 03 квітня 2020 року, а також на весь час дії карантину на території України, зупинити розгляд справ у відкритих судових засіданнях за участю учасників судового процесу та припинити їх пропуск до залів судових засідань на час вжитих заходів.

            Зазначені обмеження не стосуються розгляду:

кримінальних проваджень, в яких спливають строки тримання під вартою;

клопотань слідчих, прокурорів, які потребують негайного розгляду.

  1. Суд розглядає цивільні та адміністративні справи, клопотання, заяви/скарги, справи про вчинення адміністративних правопорушень, за наявності заяв про розгляд таких у їх відсутності.

У разі надходження на адресу суду заяв учасників процесу про розгляд справи за їх участю, суд відкладає судове засідання на іншу дату.

  1. Роз’яснити громадянам можливість відкладення розгляду справ у зв’язку із карантинними заходами.
  2. Припинити всі заходи, не пов’язані з процесуальною діяльністю суду (круглі столи, семінари, дні відкритих дверей тощо).
  3. Припинити проведення особистого прийому громадян керівництвом суду.
  4. Обмежити допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань.
  5. Зменшити кількість судових засідань, що призначаються для розгляду протягом робочого дня.
  6. По можливості здійснювати судовий розгляд справ без участі сторін, в порядку письмового провадження.
  7. Суддям та працівникам апарату суду при найменших ознаках захворювання вжити заходів щодо самоізоляції, повідомити про свій стан здоров’я відповідну установу охорони здоров’я та керівництво суду телефоном, е-mail.

Крім того, рекомендувати громадянам та іншим особам:

Всі необхідні документи (заяви, відзиви, пояснення, клопотання тощо) надавати суду в електронному вигляді на електронну адресу суду, через Електронний кабінет, поштою або залишати у скриньці, яка розміщена в суді біля поста Служби судової охорони;

позовні заяви, скарги - надсилати поштою, через Електронний кабінет або залишати у скриньці, яка розміщена в суді біля поста Служби судової охорони;

учасникам судових засідань при можливості подавати до суду заяви про розгляд справ у їхній відсутності за наявними в справі матеріалами;

знайомитися з матеріалами справ після завершення карантину;

утриматися від відвідування приміщення суду, особливо за наявності захворювання (слабість, кашель, задуха, утруднення дихання, тощо).

Подальші рішення щодо особливого режиму роботи приймати в залежності від розвитку ситуації.

Зразки заяв за посиланням.